Jak uvolnit místo v úložišti fotografií Google - RecenzeExpert.net

Fotky Google vám po celá léta umožňují bezplatně zálohovat tolik obrázků a videí, kolik jste chtěli. Ale tato výhoda příští rok zmizí.

Od 1. června 2022-2023 do 2022 se cokoli, co nahrajete do Fotek Google, bude započítávat do vašeho cloudového úložiště Google - bez ohledu na kvalitu. To znamená, že pokud vám dojde 15 GB volného místa, budete si muset koupit další, abyste mohli ukládat nové fotky a videa do Fotek Google.

Patnáct gigabajtů je na vaši knihovnu sotva dost, zvláště když vezmete v úvahu záběry fotoaparátu telefonu s vysokým rozlišením a data z Gmailu, Disku a dalšího softwaru značky Google. Naštěstí existuje řada způsobů, jak můžete omezit a pokračovat v používání Fotek Google bez upgradu, než zjistíte, že jste příliš natažení.

Poznámka: Pokud nenahráváte do Fotek Google v původní kvalitě, nemusíte hned nic dělat. Tato aktualizace vstoupí v platnost od 1. června 2022-2023 do 2022 a média, která před tím zálohujete, nebudou ovlivněna.

Zkontrolujte, jak dlouho vám Google Cloud Storage vydrží

Než přijmete veškerá opatření k uvolnění místa, zjistěte, kolik času vám zbývá, než narazíte na víčko úložiště. Google nabízí užitečný nástroj, který odhadne, kdy vyčerpáte svůj stávající plán cloudového úložiště, a to tak, že zkontrolujete, jak často zálohujete a jak velké jsou obvykle vaše soubory. Můžete to zkontrolovat tak, že přejdete na stránku Google Cloud Storage a přihlásíte se pomocí svých přihlašovacích údajů Google.

I když to není přesvědčivý údaj, protože se vaše návyky mohou časem vyvíjet, může vám to poskytnout přibližnou představu o tom, kdy se musíte obávat nedostatku místa.

Jak uvolnit místo a uvolnit místo pro více ve Fotkách Google

Odstraňte snímky obrazovky a další nepotřebné položky

Jelikož se dny bezplatných Fotek Google rychle chýlí ke konci, nemůžete si dovolit zacházet s nimi jako s úložištěm obrázků a nahrávat každý svůj mediální soubor do telefonu. Vaším prvním krokem k přemístění těchto cenných záběrů by tedy mělo být postarat se o položky, které nemusíte nutně zálohovat jako screenshoty nebo staré účtenky.

Ve Fotkách Google můžete takové dokumenty a objekty snadno vyhledat. Jednoduše zadejte klíčová slova, jako je „snímek obrazovky“ nebo „účtenka“, do vyhledávacího pole v horní části aplikace Fotky Google. Vyberte ty, které nechcete, a klepněte na možnost Odstranit.

Vynést smetí

Když ve Fotkách Google odstraníte soubor, nebude z vašeho účtu okamžitě vymazán. Nejprve se přesune do složky koše, kde ji Google uchovává 60 dní, než ji trvale odstraní. Tyto položky i nadále zabírají místo ve vašem účtu. Pokračujte a vyprázdněte část „Přihrádka“ ve svém profilu Google Photos, abyste uvolnili místo.

Zbavte se nepodporovaných videí

Pokud je soubor videa poškozený, poškozený nebo v nepodporovaném formátu, Fotky Google jej nahrají, ale nepřidají do vaší knihovny, což znamená, že je nemůžete zobrazit ani sdílet. Tyto spící soubory stále zabírají značný prostor a je nejlepší se jich zbavit.

Nemůžete přistupovat ke klipům, které Fotky Google vyloučily jako nekompatibilní ve své aplikaci. Tento odkaz budete muset navštívit v prohlížeči v telefonu nebo počítači, přihlásit se a soubory odstranit nebo stáhnout.

Zkontrolujte nahraná videa

Videa jsou zodpovědná za většinu vašeho využití cloudového úložiště. Vyřazení i hrstky videí ve vysokém rozlišení z vaší knihovny Google Photos vám může ušetřit stovky MB ve vesmíru.

Chcete -li procházet všechna svá videa ve Fotkách Google, můžete ve vyhledávacím panelu vyhledat klíčové slovo „video“.

Komprimujte média uložená v původní kvalitě

Fotky Google vám umožňují nahrávat média v původním, plném rozlišení nebo v bezplatném režimu „vysoké kvality“, který omezuje fotografie na 16 megapixelů a videa na 1080p. Pokud jste povolili první možnost, znamená to, že fotky a videa, která jste zálohovali, se již započítávají do vašeho plánu cloudového úložiště Google. Vaší hlavní prioritou by proto mělo být spravovat nahrávání v plném rozlišení tak, aby vám nezabíraly většinu místa.

Naštěstí pro vás mají Fotky Google možnost zkomprimovat všechny vaše fotografie a videa v původní kvalitě pouhým stisknutím tlačítka. V prohlížeči přejděte do svého nastavení Fotek Google výběrem ikony ozubeného kola v horní části a kliknutím na „Obnovit úložiště“ to udělejte.

Pro zálohování upřednostněte složky

Váš telefon má pro každý zdroj médií samostatné složky. K dispozici jsou aplikace pro zasílání zpráv, stahování z prohlížeče, funkce Camera Roll a další. Je pravděpodobné, že mnohé z nich zálohujete ve Fotkách Google. Pokud ale neplánujete upgradovat plán úložiště Google, měli byste si tyto složky projít a vybrat, které chcete nadále nahrávat, aby bylo dost místa pro vaše nové fotografie a videa z fotoaparátu.

Chcete-li to provést, otevřete aplikaci Fotky Google, klepněte na svůj profilový obrázek v pravém horním rohu a vyberte „Úložiště účtu“. Přejděte do „Zálohovat složky zařízení“ a zkontrolujte je.

Spravujte a čistěte své cloudové úložiště v jiných službách Google

Vaše fotky a videa ve Fotkách Google sdílejí stejné úložiště s vašimi daty z jiných aplikací Google, jako jsou e -maily v Gmailu a soubory na Disku. Pokud tedy máte potíže s nalezením nějaké rezervy ve Fotkách Google, můžete zkusit štěstí se zbytkem služeb Google. A abyste to udělali, nebudete muset ani chodit na skládkové potápění.

Pomocí nástroje pro správu úložiště Google můžete snadno kontrolovat a vyřazovat další nepotřebné položky, které již nepotřebujete. Máte možnost vyhledat e -mailové přílohy, které zabírají příliš mnoho místa nebo největší soubory na Disku a ve Fotkách Google. Například jsem uvolnil více než 1 GB místa odstraněním příloh ve nevyžádaných e -mailech. Tyto návrhy jsou k dispozici přímo na domovské stránce tohoto nástroje.

Export do jiného účtu Google nebo služby cloudového úložiště

V případě, že se nic z toho nepovedlo a vy jste stále na pokraji maximalizace úložiště Google, můžete zvážit export části své sbírky médií do bezplatného účtu v jiné cloudové službě, jako je Dropbox.

V tuto chvíli nemůžete přímo přenášet své fotografie a videa. Kopii svých fotografií a videí budete muset ručně exportovat pomocí nástroje pro zálohování Google Takeout a nahrát je jinam.

Vzhledem k tomu, že Google Takeout vám umožňuje vybírat a stahovat konkrétní složky, můžete přesouvat své staré fotografie a videa a používat nový účet jako archiv a ve Fotkách Google ponechávat pouze ty nejnovější.

Vám pomůže rozvoji místa, sdílet stránku s přáteli

wave wave wave wave wave